Groepscoaching

Echt jezelf zijn, mama, moeder, training, coaching, coach, Utrecht, Amersfoort, Sonja Jansen, Meriam Verhoef, ruimte, rust

‘Echt jezelf zijn, mama’ is groepscoaching voor (werkende) moeders. Voor moeders die het soms best lastig vinden om in de combinatie van moeder, werk, vrouw, vriendin, ook nog ruimte voor zichzelf te vinden. Voor moeders die er even doorheen zitten, of willen voorkomen dat het zover komt en die de balans in hun leven weer willen vinden.

Ben jij een moeder die wil genieten van haar kind(eren), haar partner, haar werk, haar vriendinnen, maar ook weer tijd voor zichzelf wil vinden? Dan is deze groeps-coachcyclus echt iets voor jou. De training bestaat uit 12 uur, zes sessies van twee uur, op een doordeweekse avond, of 3 sessies van 4 uur op een zondagmiddag.

Het lijkt wellicht spannend om in een groep je twijfels en belemmeringen te delen, maar je zult merken dat juist dat delen over en weer heel veel voor je oplevert. Het is namelijk geen taboe, anderen lopen tegen min of meer dezelfde dingen aan als jij. Belangrijk is het om te erkennen en herkennen wat er speelt. Je faalt niet, je hebt in deze roerige periode gewoon even een duwtje of een steuntje nodig. Door dat onder deskundige begeleiding en samen met anderen te doen levert dat iets extra’s op.

schrijf-je-hier-in-button

Bekijk het filmpje om de ervaring van een deelneemster te horen.

 

Er wordt in de groep afgesproken dat alles wat op de training met elkaar wordt gedeeld niet met anderen buiten de groep gedeeld zal worden, zodat iedereen zich veilig voelt om datgene te uiten wat boven komt. Vervolgens bespreken we in de groep thema’s, waarna dat in steeds wisselende kleine groepjes wordt uitgediept. Vervolgens gaan we na wat de meest voorkomende zaken zijn en kan je leren van hoe een ander daarmee omgaat.

Wat je gaat onderzoeken is wat jij op dit moment in je leven zou willen veranderen. Het belangrijkste ga je
in deze training oppakken. Het resultaat van de training is dan ook dat je bewust keuzes hebt gemaakt om veranderingen door te voeren. Door gedurende de zes sessies van de training daar bewust mee bezig te zijn heb je het feitelijk ook al doorgevoerd of in ieder geval een begin gemaakt.

 

Een sessie ziet er globaal als volgt uit: We starten met een mindfulness-oefening. Daarna behandelen we een onderwerp, waarbij we soms een specifieke oefening in groepjes van twee doen (uitwisselen en van elkaar leren) en soms individueel een onderwerp uitwerken. Dat bespreken we na in de groep en we vatten samen wat er geleerd is en wat je ontdekt hebt. Je gaat naar huis met een huiswerkopdracht, waarmee je in de dagelijkse praktijk aan de slag gaat. Je wordt je bewust van hoe jij iets in de praktijk doet en krijgt daardoor inzicht.

Onderwerpen groeps-coaching Echt jezelf zijn, mama

 • Je bent moeder!
  Wat is er voor jou veranderd? Hoe ga je daar mee om? Wat zou je anders willen doen?
 • Meervoudig ambitieus: gezin, werk, maatschappij, jezelf
  Stel doelen en maak keuzes. Breng hiërarchie aan.
 • Hoe hoog leg jij de lat?
  Hoe goed is goed genoeg? Wie bepaalt jouw lat? Waarom?
 • Sta zelf aan het roer
  Wat doet de mening van anderen met jou? Leer grenzen aangeven. Durf te vragen.
 • Wat gun jij jezelf, mama?
  Op welke plek sta jij? Wat kan er wel? Hoe krijg je dat voor elkaar?
 • Geniet van het leven!
  Lach eens om jezelf! Geef aandacht aan de dingen waar jij energie van krijgt. Leef in het nu

Na de training

 • Weet jij waarom het belangrijk is jezelf op 1 te zetten
 • Kan jij  je grenzen beter bewaken
 • Heb je een helder beeld waar jouw energielekken zitten
 • Zul je meer rust en ruimte ervaren
 • Heb je weer veel meer plezier in wat je doet
 • Ben je je bewust van hoe je de dingen doet waardoor je kunt kiezen om het anders te doen
 • Kan je meer genieten van de dingen die er toe doen.

Eerstvolgende trainingen

Utrecht Woensdagavond 20:00 – 22:00

6/9 13/9 20/9 27/9 11/10                 18/10

De kosten voor deze groepscoaching bedragen € 345,00.

schrijf-je-hier-in-button