Voor werkgevers

echt jezelf zijn, mama, moeder, stress, combineren, coach, coachintg, training, Utrecht, Amersfoort

Heeft u een medewerkster in dienst, die kinderen heeft, en waarvan u merkt dat zij

 • Werk en privé te veel door elkaar laat lopen
 • Regelmatig in een spreekwoordelijke spagaat zit
 • Minder goed functioneert dan voordat zij moeder werd
 • Regelmatig ziek is
 • Vaak verlof vraagt in verband met een situatie in de privésfeer
 • In een negatieve spiraal terecht is gekomen

Kunt u bij 1 of meer van deze vragen een JA als antwoord geven dan kunnen wij uw medewerkster gegarandeerd helpen, waardoor u weer een goed functionerende en betrouwbare medewerkster heeft.

Wat doen wij?

Wij begeleiden werkende moeders, die te weinig tijd voor zichzelf hebben en daardoor overbelast raken, om inzicht te krijgen in hoe zij de dingen doen, zodat ze andere keuzes kunnen maken en daardoor meer rust zullen ervaren en beter zullen functioneren.

Hoe doen wij  dat?

Wij kunnen u verschillende trainingen en workshop aanbieden:

 

Workshop: wie wil jij zijn?

Het is gebleken dat wanneer iemand  heel bewust in het leven staat, bewust keuzes maakt en ook achter die keuzes staat, dat die krachtiger is, meer leeft zoals dat bij diegene past en daardoor minder kans heeft op uitval.

In deze workshop van ongeveer 1,5 uur laten wij de deelnemer nadenken over wie hij of zij wil zijn in  het leven,  welke  waarden voor iemand belangrijk zijn. Wanneer die waarden  bekend  zijn en je daarnaar kan leven zal dat veel voldoening geven, zijn mensen evenwichtiger. Maar heeft iemand  daar eigenlijk al wel eens over nagedacht? Vervolgens laten we de deelnemer onderzoeken hoe deze waarden kunnen terugkomen in een bepaalde rol. Dat kan zijn als werknemer, als ouder, als kind of welke rol dan ook. De deelnemer gaat weg met een eigen lijfspreuk.

Het is ook heel goed mogelijk om de workshop uit te breiden naar het maken van 2 lijfspreuken, namelijk voor zowel de rol als werknemer als de rol van ouder/mantelzorger/… Uw medewerker heeft immers ook nog een privéleven. En dat is nooit te scheiden van het werkzame leven, het werkt door. De uitgebreide workshop duurt 2,5 uur.

Wat levert de workshop op?

In een korte bijeenkomst wordt de deelnemer zich  bewust van wat voor hem/haar  écht belangrijk is: diens waarden in het leven. Door te onderzoeken hoe die waarden kunnen worden verweven in het werkzame leven zal dat een kompas bieden. Dat levert u een medewerker op die bewuster keuzes maakt en daardoor evenwichtiger is.

 

Training Echt jezelf zijn, mama

In deze training, die 12 uur training omvat, komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Je bent moeder! Wat is er voor jou veranderd? Hoe ga je daar mee om? Wat zou je anders willen doen? Waarom doe je dat al niet gewoon?
 • Meervoudig ambitieus: gezin, werk, maatschappij, jezelf: Stel doelen, prioriteiten en maak keuzes. Breng hiërarchie aan.
 • Hoe hoog leg jij de lat? Hoe goed is goed genoeg? Wie bepaalt jouw lat? Waarom?
 • Sta zelf aan het roer: Wat doet de mening van anderen met jou? Leer grenzen aangeven. Durf te vragen.
 • Wat gun jij jezelf? Op welke plek sta jij? Wat kan er wel? Hoe krijg je dat voor elkaar?
 • Geniet van de rollen in jouw leven! Lach eens om jezelf! Geef aandacht aan de dingen waar jij energie van krijgt. Leef in het nu

Wat levert de training op?

Inzicht in hoe zij de dingen in haar leven doet en dat het mogelijk is daarin andere keuzes te maken. Door de groep zal zij ervaren dat anderen tegen hetzelfde aanlopen en zullen de deelnemers verhalen herkennen en van elkaar leren. Door bewuster keuzes te maken heeft de deelneemster weer de regie over haar leven en zal zij evenwichtiger zijn en beter functioneren.

Deze training kan via open inschrijving, maar ook incompany

 

Training Echt jezelf zijn, mama online

In 2017 gaat de Training Echt jezelf zijn, mama voor een deel ook online aangeboden worden.  Er zijn modules die op een eigen gekozen moment gevolgd kunnen worden. De aanvullende groepsbijeenkomsten zorgen er voor dat de deelnemers van elkaar kunnen leren en successen samen kunnen vieren.

Deze training is aantrekkelijk voor bedrijven:

 • die niet incompany een groep willen of kunnen vullen
 • waarvan de medewerkster hoog sensitief is en de groepsbijeenkomst wil beperken

Voor meer informatie neem hier contact op.